tröttångest efter ett halvårs graviditet

Har haft lite småont i magen i natt, kanske livmodersammandragningar, och inte kunnat sova så bra. Kan inte magen fatta att den ska snittas och inte behöver öva?

Haft trevligt i natt iofs. Fikat lite. Läst lite. Men när jag tänker efter känns det också lite läskigt att känna magont när jag inte haft det alls förut, är allt okej med Casper? Att han som vanligt sparkar som en liten vilde gör att jag i alla fall känner mig tryggare.

Magontet har inte varit plågsamt, men så pass störande att det varit svårt att sova. Kanske är krämporna på gång att börja nu? Jag har tänkt att det säkert drar igång de tre sista månaderna och idag är det på pricken tre månader kvar till förlossning. Har haft lite muskelvärk i axlar och rygg senaste dagen också, om än bara på nivån irriterande. Hoppas verkligen att det bara är tillfälligt, men oavsett är jag ändå nöjd och tacksam att jag inte märkt så mycket av några problem än utan snarare varit extra glad och pigg.

Som en bonus efter en natt med fikapauser och läsning vaknar jag alldeles för trött – fem över åtta. Carl har en timmes föredrag på en stor konferens med deltagare från hela Sverige idag – halv nio.

!

Jag måste ha stängt av väckarklockan som vi hade ställt på halv sju. Och jag har fortfarande inte lugnat ner mig. Jag hoppas verkligen att han hann. Men ens då är det inte så kul att komma instormandes alldeles frostig med andan i halsen (som är förkyld) och slita upp datorn och dra av ett föredrag.

Testar tanken att skylla på magen, för utan den hade jag inte varit trött och förvirrad. Men jag hade inte behövt ha ansvaret för klockan och jag är inte heller så trött är jag inte att det fungerar fullt ut. Ibland får man skämmas bara, trots graviditet. Och försöka somna om med det dåliga samvetet. Herregud vilken dålig dag.

Annonser

4 thoughts on “tröttångest efter ett halvårs graviditet

  1. Tack så mycket! Jag tycker att det låter som sammandragningar, känns magen stenhård när det gör ont? Tyvärr så behövs det även efter snitt, eftersom livmodern ska dra ihop sig igen 🙂
    Det är jobbigt när man vaknar så, det tar lång tid för adrenalinet att lägga sig! Hoppas att han hann och att resten av dagen blir bättre.

  2. Just ja, man ska ju ha eftervärkar och den ska minska ner sig och sånt där skit efteråt. Då kan den ha velat öva lite innan. Kan inte allt vara klart bara när man fått ut den. 😛

    Mm magen har känts hård, men inte direkt pulserande som sammandragningar låter utan mer konstant. Men det kan vara så att jag inte är tillräckligt uppmärksam, eller så känns det bara spänt?

  3. Sammandragningar är konstanta en stund och försvinner sen. Jag får dem hela tiden nu och när jag känner på magen är den helt hård. Typiskt såna. Men om de gör ont ont hade jag nog kollat upp det. De känns ju men smärta är ju inte helt optimalt.

    Jag tror det kan ligga mycket i det du säger, det blir tyngre på slutet. Man får hitta sätt att ta sig igenom dagarna på ett så mysigt och bra sätt som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s