tenta med barn

Kollade upp hur det fungerade att göra tentor på Polacks om man vill ha ett barn med. Frågade inte om man kunde få extratid, men det vore ju något att fundera över om det skulle kännas relevant. Eftersom tentorna redan är fem timmar känner jag dock inte jättelust att sitta kvar längre. Däremot att få eget rum och kunna ha Casper med mig.

Det hade varit någon tjej tidigare som gjort tenta med ett litet barn, så någon administratör berättade hur det gick till då.

Vanligtvis är det personer med funktionshinder som får tenta under särskilda former. Typ sådana som har koncentrationssvårigheter t.ex. Då sitter de vanligtvis i en ljudskyddad kur längst ner i tentasalen. Barnet är däremot svårt att ha i en stor sal med massor av människor som inte vill lyssna på barnskrik (även om kuren är ljudisolerad kan det ju bli besvärligt när barnet ska iväg och bytas på t.ex.).

Mamman som tentat hade fått ett eget rum, ett grupprum där hon låste in sig. Hon hade en kompis med sig som kunde passa barnet om hon ville sitta själv en stund. Hon kunde amma eller träffa barnet när det passade. Någon ur adminpersonalen var tentavakt, så kunde de kontakta denne med walkie-talkie (för man får ju inte ha mobil förstås).

Det lät smidigt. Och skönt att sitta för sig själv och kunna träffa barnet som man vill. 🙂

Annonser

2 thoughts on “tenta med barn

  1. Åh, vad smidigt! Jag har bara hemtentor så jag har inte ens behövt fundera på sånt, men det verkar väldigt bra att de kan fixa så du kan tenta och ha barnet med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s