Familjemys

Stackars, stackars Carl har blivit så trött och sliten. Och det är ju särskilt dumt när vi ska bli en större familj. Vi behöver ju tycka om varandra extra mycket nu och ha så mycket ork att fixa och dona att det bara känns roligt.

På tre veckor kanske man inte kan bli otrött och osliten, men samtidigt skulle det kunna hindra att han börjar må riktigt dåligt. Det skulle säkert lösa sig ändå när det är så kort tid, men det känns oerhört viktigt att skapa bästa möjliga förutsättningar inte bara att det funkar utan att det funkar bra. Så vi har ändrat lite saker här hemma:

Carl har trappat ner på jobbet så att han bara jobbar så mycket han vill och bara med sådant han vill fram till föräldraledigheten. Jag droppar en mattekurs och satsar därför bara på kemin och beräkningsvetenskapen.

Vips så har jag extra tid att städa i ordning saker. Jag planerar också lite saker som är rimligt att Carl gör varje dag så slipper han stressa över det.

Dessutom har vi massor av tid tillsammans och kan göra mysiga saker ihop på dagarna. Inget märkvärdigt, sånt man gör ihop ändå, fast oftare och under längre tid. Igår var vi ute och cyklade två mil, hittade nya vägar, frös om fingrarna i kylan och njöt av vintersolen som speglade sig i snön. Och i förrgår tog vi en eftermiddag på stan och letade alla möjliga barnaffärer och tittade på barnkläder och avslutade med mysmiddag på favvorestaurangen Indian kitchen. Och Gallactica-filmkväll hemma.

Det känns som att det funkar förvånansvärt bra och gör oss glada, sammansvetsade och peppade inför att bli småbarnsföräldrar! Nu känns det bara roligt och inte stressigt eller oroligt på något sätt längre.

Annonser

4 thoughts on “Familjemys

  1. Låter verkligen jättemysigt, och väldigt klokt. Det mesta brukar ju bli lättare hemma då man är fas med varandra eller vad man ska säga. Blir dock lite avis att du orkar cykla så långt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s