sista mvc – och förlossningskoll igen

Sista mvc-kollen var idag! Mia var sjuk och vi hade en annan person som också var väldigt trevlig.

När vi skulle kolla hjärtljud hade hon svårt att höra Caspers hjärtslag, pulsen tycktes låg, runt 100 ibland, eller bara svår att urskilja, så vår barnmorska blev lite orolig och ringde till förlossningen och kollade om vi kunde komma förbi och kolla. De har bättre grejor för sådant där. Han låg mycket riktigt lite lägre än han gjort tidigare då han legat på cirka 130. Nu låg han på 120 +-20. Men det var inga problem i alla fall. Puh!

Mina värkar registrerades också och det var skillnad mot CTG-resultatet i torsdags. Då kom det en större sammandragning på 30 minuter. Nu kom det istället var tredje till var femte minut. Stackars Casper ligger alltså där och bli klämd och växla mellan jättehög och jättelåg puls. Han ser säkert fram emot att komma ut snart. 🙂

De frågade hur sammandragningarna kändes eftersom de kom väldigt ofta, men eftersom de inte gjorde ont så var det inte tecken på någon förossningsstart.

Överst: Caspers hjärtslag. Ibland nere under 110, på gult. Finns ibland markeringar på rött, men det är nog min puls som är väldigt hög bara.
Underst: Mina sammandragningar. Varje lodrätt streck är en minut.

Så: bebisens hjärta slår bra och han är inte på väg ut. Det tog hela kvällen och många vandrade meter i sjukhusgångar att få veta, hade typ tänkt sysselsätta mig med annat ikväll. Men visst, är väl skönt att veta att allt står rätt till i alla fall.

Annonser

2 thoughts on “sista mvc – och förlossningskoll igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s