En vecka!

Idag fyller Casper en vecka!

Det firades med det Casper gillar allra mest – mat! (Detta har nog blivit en matblogg nu.)

Men först hade jag tenta på förmiddagen. Jag var GANSKA trött eftersom vi varit uppe typ hela natten och försökt mata Casper. I den här familjen är det mamma och pappa som väcker barnet på nätterna. 🙂

Efter tentan drog vi till Sollentuna, första gången vi åker någonstans med hela familjen. Supermysigt! Köpte amningsbehåar.

På shoppingutflykt. Casper skötte sig perfekt!

På vägen hem stannade vi till på Babyland här i Uppsala och köpte en amningskudde. Fattade inte innan jag fick Casper vad man skulle ha dem till, men nu har jag jättemycket förstått det. Det går smidigt att sittamma nu, bara att lägga honom på kudden så är han i rätt höjd. Inget ont i armarna mer!

Slutligen köpte jag även isolerande bh-inlägg på Babyland, det förebygger förhoppningsvis mjölkstockning.

Det känns bra att ha rustat lite inför Casper-matningen, men det är lite oroväckande att han är så trött hela tiden. Vi försöker väcka honom var tredje timme och mata. Ibland äter han ordentligt, men inte sällan suger han i typ fem minuter och somnar sedan. På det sättet blir man inte stor och stark!

Fast stark är han verkligen ändå. Vi har sänkt botten i spjälsängen eftersom han i någon mån kan både krypa/sprattelåla och vända på sig när motivationen finns. Kändes lite läskigt med en liten spjälkant innan ett stup då!

Efter amningen koppas Casper och det fixar Carl väldigt bra! Casper har fattat grejen och lapar i sig 20-30 ml bröstmjolk / tillfälle.

Man får vrida huvudet om man vill se bästa Casper koppmatas

Så det är en ovanligt stark, men märkligt trött liten krabat det här. Han skulle kunna vara världens snällaste lilla barn som inte skriker och inte är vaken om nätterna. Eller så är han sjuk på något sätt, för han är ju knappt vaken på dagarna heller. Hoppas på det första…

Annonser

4 thoughts on “En vecka!

  1. Bra kämpat med matningen! Jag tänker att det inte är så konstigt att de små liven är lite medtagna ett tag efter förlossningen: det borde vara en rejäl kraftansträngning för dem också.. Hoppas hans vikt stabiliserar sig, oro är ingen höjdare att behöva dras med.

  2. Så. himla. söt Casper är! 😀

    Jag hoppas och tror också på det första alternativet. Det kanske ger sig nu efter den nionde? Han kanske väntar in det ”egentliga” datumet för lite mer vakenhet? 😉

  3. Ping: BF! + pumpning « Nettelbarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s