vaknat själv

Vi har fortsatt jobba på med att inte låta Casper småäta mellan målen. Och idag har han vaknat själv för att äta 3 gånger. Det skulle kunna vara för att vi inte hunnit väcka honom, men känns som att det skulle kunna vara något bra också. Känner mig lite gladare idag även om våran älskade söta stackars lilla Casper är trött som vanligt.

En sjuksköterska tog  tag i att skriva ihop vad som gäller för Caspers matning nu, så att ny personal snabbt kan veta vad som gäller. Hon sa att om han fortsatte vara såhär trött om några dagar skulle det utredas vidare. Hoppas att det stämmer, för jag tänker att det skulle kunna vara något konstigt ändå.

Annonser

2 thoughts on “vaknat själv

  1. Barn är individer. Ett barn som föds med snitt hinner heller inte förbereda sig på samma sätt som andra. Det hade ingen betydelse för mina tre barn – möjligen för det äldsta som inte heller gick upp i vikt första tiden – men jag slapp stopp i urinkateter och jag behövde minimalt med smärtstillande. Alltså blev det ingen påverkan på barnet av morfin. Casper kom in i en ond cirkel med trötthet av morfin så att han åt lite, då fick han näringsbrist och blev ännu tröttare – så trött att han inte orkade äta. Han kan behöva tid att hämta sig från det och även om det är små steg är det helt klart steg i rätt riktning när han var vaken och aktiv flera timmar i sträck häromdagen och vaknade av sig själv och ville ha mat igår.
    Det är mycket bra att ni får en utredning, men det verkar ändå inte konstigt om Casper behöver lite extra tid att vänja sig vid livet utanför livmodern.
    Jag var sövd under det första snittet eftersom det blev urakut och det kan ha haft betydelse för den tröga viktuppgången i början. Liksom förstås att ingen bör få skaffa barn som inte redan har minst två! 🙂

  2. Glömde några saker:
    Casper var vaken och mycket aktiv när han var inne i magen, han skrek i princip innan han var helt ute ur magen, han visade sugreflex snabbt och han muttrade och småpratade när han bara var några timmar. Men så kom de jobbiga sakerna: katetern och gulsoten, som han klarade av alldeles själv. Inte att undra på att han är trött!
    Tesen att ingen bör få skaffa barn som inte har minst två redan innan har en väsentlig nackdel: att människosläktet dör ut. Så det är nog ingen bra princip!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s