Caspers första flygtur*

*om man inte räknar när han flög i mammas mage till Bryssel.

Det började spännande:

  • Vi fick ha med barnmaten, men inte kylklamparna på flyget, så dem fick vi packa ner i bagage vi skulle checka in.
  •  Incheckningspersonalen ifrågasatte också om 2-månader gamla Casper verkligen var under två år, så passet kom till användning på ett lite oväntat sätt. 😀
  • Det blev krångel med hans biljett och vi blev orolig om vi skulle kunna åka alla tre. På hemsidan hade vi inte kunnat boka biljett till Casper när han inte hade egen plats, men det skulle man ha ändå. De sa att de kunde försöka ordna det i efterhand, men då skulle vi få betala hans biljett. Och det skulle ju vara gratis egentligen. Blev lite oroliga. Hans biljett hamnade till slut på hutlösa 18 kronor tur och retur. 😉

Men till slut var vi iväg och det blev jätteroligt!

Casper började skrika några gånger på vägen ner, men mest var han lugn. Försökte få honom att äta vid start och landning så att han skulle svälja och slippa få ont i öronen.

Snäll flygvärdinna fotade Caspers första flygtur.

När vi skulle checka in på hemresan var det enorm kö, hur mycket folk som helst. Men eftersom vi hade barn och behövde hjälp med incheckning fick vi gå till specialincheckning där det inte var en enda kotte. En fördel när man reser med barn. (Man får gå först i kön när man boardar också, men det kändes inte som att det spelade någon roll för oss.)

Vid incheckningen fick vi veta att det inte fanns plats att sitta brevid varandra. Kändes inte så kul. Men så fixade och trixade personalen och ringde ett telefonsamtal och vips, utan extra kostnad fick vi platser i business class.

Mannen som satt brevid oss frågade försiktigt med lite oro i blicken om det hade gått bra att flyga med honom tidigare. För att vara lite förberedd kanske.

Casper hade varit lite gnällig på tåget till Paris, i alla fall vid varje station när tåget stannade. Av någon anledning. Men på hemflyget var han som tur var exceptionellt lugn och låg snällt och vilade och sov. Som en riktig lyxlirare verkade han trivas att ligga raklång, sträcka ut benen maximalt och ropa till när han vill bli matad.

På bilden ser man det extra lilla barnbältet man kopplade i sitt eget. Man fick även en barnflytväst. Började fundera på hur det fungerade med syrgasmasker. Finns det extra sådana på alla rader tro? 

Lyxliraren tog sig plats och krävde snabb service

Annonser

One thought on “Caspers första flygtur*

  1. Jag tycker det är lite roligt att de ifrågasatte hans ålder. Jag kan gå med på att folk tycker att min unge ser större ut men då gäller det bara några månader. Att diffa på typ 24 månader känns absurt.

    Skönt att det gick så bra allting. Hoppas att Carls jobbgrej bra den med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s