En liten Casper promenerade

Casper tycker att det är intressant att stå upp. Jättejätteintressant. Tyvärr tippar saker lätt när man håller i dem och försöker ställa sig upp, så jag och Carl köpte ett nytt tippsäkert soffbord på Ikea i helgen. Det blev snabbt mycket populärt.

Idag gick han flera steg längs bordet, precis på 8-månadersdagen. Jag gick fritt vid 8,5 månad och behövde hjälm då. En kompis gick redan vid 7 och slog sig överallt på allting, också med hjälm. Man inte har så bra konsekvensanalys vid den åldern.

Jag kan förstå indianer i sydamerika som hindrar sina barn att lära sig krypa och gå tills de blivit mogna nog att förstå var det är farligt och inte. I Kenya är det istället vanligt att uppmuntra sina barn att gå genom att ofta hålla dem upprätt och leka hoppiga lekar, vilket också gör att de går tidigt utan att först krypa. I Kina ser man det som en process som föräldrarna inte lägger sig i.

Själv känner jag att det gärna kunde få vänta med gåendet. Men han får välja själv vad han vill leka för något, och nu gillar han att ta tag i allting och ställa sig upp, leka med allt inom räckhåll och sedan flytta sig till en ny position där han når något annat.

Så vi har bullat upp med kuddar bakom soffbordet så att han inte slår sig allt för mycket när han faller från bordet och lägger saker han kan leka med medan han står upp. Casper blir mycket nöjd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s