Vernissage med Casper

När mormor och morfar kom och hälsade på i helgen hade Casper tagit på sig finskjorta och finbyxor och satt sig vid pianot för att ge lite bakgrundsmusik till sin utställning. Vi hade nämligen vernissage här hemma.

Han målar i tusch, med giftfria pennor avsedda för små barn. Ibland används innovativa muntekniker för att mjuka upp färgerna lite eller skapa intressanta färgeffekter och färgblandningar som man inte får om man bara ritar direkt med pennan. För att skapa mer liv i bilderna gillar han att jobba med textur och veckar ibland till papperet med stor inlevelse.

Vernissaget blev succé, tavlor såldes, och nu hänger den stora här i hallen hos oss!

Annonser

3 thoughts on “Vernissage med Casper

  1. Tack för denna upplevelse och de första tavlorna Casper sålde. Vi är övertygade att det blir fler. Våra tavlor kommer att få en hedersplats bredvid en förstoring av konstnären. Musiken och Caspers inlevelse är också en oförglömlig del. KRAM till hela familjen från mormor och morfar

  2. Kaxigt att sälja tavlor vid 13-månaders ålder. 🙂 Vi får kanske investera i kritor vi med snart. Är det några speciella ni har eller går de att hitta lite varstans?

    • Vi köpte tuschpennor som var märkta från 0 år, och ansåg sig vara giftfria, googlade runt lite för att kolla om någon tyckte annorlunda. Inga jättespeciella alls, har för lite koll för att rekommendera. Säg till om du lär dig något om vad som är bra och dåligt!

      Det som var bra med tuschpennorna, märkte jag, var att färgen tar slut jättesnabbt när han stoppar dem i munnen. När han väl vill rita igen måste man iofs ställa dem på vila en stund först. Har tänkt på kritor också, lite jobbigt om han bryter av större bitar och äter upp bara, men kritor och pennor har vi också tänkt köpa. Dessutom är lägenheten inte i så stor fara. Annars ritar han med blyerts och bläck ibland också. Han har vattenpennor till badkaret också. Fingerfärg vore kul att testa har jag tänkt, men det har vi inte kollat på.

      Kemikalieinspektionen har gjort kontroll av tuschpennor också, men jag hittade inte vilka pennor de undersökte. De har en intressant broschyr om gifter och barn lite allmänt här iaf, alltid något. :P: http://www.kemi.se/sv/Innehall/Fragor-i-fokus/Varor-for-barn/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s