Förskolefritt

Förra veckan var jag ledig, i glappet mellan tentor och ny kursstart. Men då var Casper på förskolan på dagarna. Eller skolan, för det är en skola för små barn och därför är de där vissa tider alla dagar även om föräldrarna inte jobbar. Den här veckan när mina studier har börjat är det däremot lov på skolan.

Men vad gör man då? Jo, det vet jag faktiskt trots att Casper var med farmor och farfar, för Casper mailade (med viss hjälp får man anta) över en sammanfattning av dagens äventyr:

  1. Man kan be farfar och farmor att gräva i gruset vid garaget så att traktorn kan lasta grus i skopan.
  2. Man kan upptäcka att vattenkannan som brukar ha vatten i sig i stället har något alldeles hårt som man kan lägga grus och stenar ovanpå utan att de sjunker till botten som vanligt. Märkligt.
  3. Man kan sitta i skrindan och åka på upptäcktsfärd över broar där man kan se vatten på båda sidorna. Broar som man faktiskt känner igen, fast det var sommar när man såg dem senast.
  4. Man kan arbeta med kranbilen och känna igen formerna (triangel, cirkel, kvadrat) och lasta flaket precis på rätt sätt.
  5. Man kan lära sig ett nytt sätt att bära med sig saker av farmor: stoppa in en leksak innanför tröjan och vika upp tröjan runt den. Sedan kan man bära med sig saken och öppna tröjvikningen så att saken ramlar ner där man vill ha den.
  6. Man kan se vita djur på TV. Djur som kallas isbjörnar och som man tycker är roliga.
  7. Man kan lyssna och titta när farfar läser boken om ”Någon” och sedan kan man läsa den själv.
  8. Man kan plocka ur leksakerna ur leksakslådan och vips har man en båt.

Det är några av de saker man kan göra.

Annonser

2 thoughts on “Förskolefritt

  1. Vilken tur farmor och farfar finns till hands när det behövs. Va mysigt ni ser ut att ha. KRAM ”lilla” skatt. mormor och morfar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s