Sjuk när förskolan SLUTAR

Idag var det terminsavslutning på förskolan. Alla barnen satt i ring när vi kom in, så kunde föräldrarna gå och sätta sig med sina barn. De sjöng massor med sånger de tränat på under hösten och sedan fikade vi.

Efter julavslutningen åkte vi till vårdcentralen för att kolla upp en hosta Casper haft lite då och då under hösten, bara för att veta om det var något vi borde behandla. Eller astma eller något. Men det var lugnt, lite svullna halsmandlar vilket skulle gå över.

Läkaren var jättesnäll, lekte med Casper en stund och undersökte sedan både en nalle, sig själv och Casper med lampa och stetoskop. Casper som varit mycket skeptisk när vi gick in i rummet var stencool under läkarkollen. Efter undersökningen skulle Casper få ta ett klistermärke ur en låda, men han höll i läkarens två leksaksbilar som kunde rulla av sig själv och kanske kände han att de verkade mycket roligare att ta med hem.

På kvällen blev han däremot magsjuk. Han som klarat sig genom hela förskoleterminen med bara vattkoppor blir alltså magsjuk första lediga kvällen. Kanske från den stora samlingen föräldrar och barn på förskolan? Men kanske från själva vårdcentralbesöket där jag i efterhand funderat på hur smart det var att han satt och lekte i väntrummet med leksaker andra vinterkräksjuka barn kan ha lekt med.

Vi som sett fram emot att vara lediga nu i helgen, åka och bada och familjemysa. Istället har det blivit att inreda med handdukar och boka tvättstugan ovanligt mycket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s