Mammas barns mat är bäst

Casper äter fortfarande som en häst. Igår kväll åt han lika mycket som oss föräldrar tillsammans: han åt 4,5 pannkaka, medan jag åt 1,5 och pappan åt 3. Men han har blivit lite kräsnare ändå, är inte alltid jättepigg på att äta eller ber om korv eller köttbullar istället.

Förutom när han själv har lagat…

Bästa sättet att vara säker på att han äter, vad det än är för mat, är att han har gjort den. Vad som helst smakar bäst i världen då!

2013-09-18 17.10.19

Här lagade vi kycklingsoppa. Riset är enklast – han fyller ris och vatten i riskokaren och trycker på knappen. Kyckling och svamp skär han med stora kniven (mamma håller i fram och Casper bak) och tömmer i wokpannan. Han öppnar kokosmjölksburken och tömmer i, tömmer i kryddor och rör om. Sin stol flyttar han runt överallt i köket så han ska nå.

Ibland har han egna receptidéer, den här gången skulle gurka absolut vara med. ”Gujka Casper ha. Nu.” Då vet man vad som gäller, bara att låta honom skära upp lite gurka. 😉

Det är ganska trevligt med kökssällskap måste jag säga! Med bonusen att man får mer lektid tillsammans och sedan en garanterat ätglad gullunge är det en riktig hit.

Annonser

5 thoughts on “Mammas barns mat är bäst

 1. Åt han pannkakor efter att ha ätit banan, päron och druva som mellanmål och en stor portion pasta, kokt potatis, stekt äpple och massvis med köttbullar hos oss igår? Fantastiskt! Inte att undra på att han är en glad, härlig och skrattig Casper!

  • Oj det måste ha varit förrgår jag syftade på. 😀

   Det där låter som en riktig Casperportion… På förskolan brukar han äta tre barnportioner. Han har haft tonårsaptit sedan späd ålder.

   Det måste det vara allt skratt och bus energin behövs till.

   • Tonårsaptit var en bra liknelse. Och den bästa energin är den som behövs till skratt och bus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s