Casper fattar traven

Idag var vi på provlektion på Körlinge ridcenter så att Casper kan känna efter lite om han vill börja rida. De har ridning från 3 år och många små hästar i lagom storlek. Han fick låna en liten blå hjälm som passade perfekt och sedan gick vi till ridhuset för att vänta på vår tur.

Vänta var inte så lätt. Casper var väldigt ivrig att få springa fram till hästen, så när det äntligen blev hans tur sprang han fram till ridläraren, klappade hästen och fick sitta upp.

Medan stiglädren rättades till blev Casper lite osäker och pappa ropades fram och fick gå med bredvid. När man rider riktiga lektioner sedan går ju ändå en förälder med som ledare, så det spelar inte någon större roll.

DSC_0600

Ridivrig Casper

 

DSC_0602

Dags att sitta upp! Casper är med på noterna.

 

DSC_0606

På plats. Stigläder fixas. Börjar kännas lite ensamt efter ett tag…

Sedan började ridlektionen på riktigt. Det första Casper fick lära sig var att göra halt. Då skulle han dra i båda tyglarna. Sedan fick han lära sig att skritta, då skulle han släppa fram tyglarna och sparka lite med fötterna. De gick runt en 40*20-banan i ridhuset och stannade vid varje bokstav.

Bokstäverna var bilder, där E var en ekorre som åt på en jordnöt, H, var en hund som åt på en glass, M var en mus osv. Casper tyckte att det var jätteroligt med bilderna och började slappna av när de gick runt och han berättade vad som fanns på varje bild.

Det blev sedan dags för att trava. Jättelätt – också sparka lite bara. Det kunde ju Casper sedan innan. Han kallade det för att hoppa, för det hoppade ju lite grann. Det var jätteroligt tyckte han. Han fick också öva på svängar, dels snett igenom och volter, men även slalom. 

DSC_0612

Ridläraren pratar hela tiden med Casper, om vart han ska rida och hur han ska göra.

 

DSC_0616

Trav! Eller ”hoppa” som Casper tycker beskriver vad det handlar om lite bättre.

Ridlektionen tog förstås också slut. Casper hoppade av och tog tag i tyglarna precis som ridläraren visade och ledde Laura tillbaka till stallet. Där blev Laura avsadlad och avtränsad av ridläraren och Casper fick lära sig att borsta. Borsta var också jätteroligt, han var väldigt orädd för hästen. När de hade borstat klart och skulle gå ut vände sig Casper och ville gå tillbaka igen, då följde ridläraren med och lät honom borsta lite till, på bakbenet och svansen också. Sedan fick Laura mat och vi åkte hem och gjorde pizza, vilket inte heller hör till vanligheterna.

Det här var en underbar dag, jag ÄLSKAR den här dagen, sa Casper.

DSC_0631

Dags att gå till stallet igen.

 

 

DSC_0632

Ridläraren sadlar av. 25-åriga lilla Laura har varit med förr och tar det hela med ro.

DSC_0634

Casper upptäcker att borstning är väldigt, väldigt roligt.

Hemma

Annonser

2 tankar om “Casper fattar traven

  1. Vilken fin sits Casper har, går i arv kanske, Hästnerven började darra även på mormor. Lycka till med fortsatt ridning.

    • Jajemän, får se om han fastnar för det. Han testar ju lite olika saker i omgångar, simning, fotboll, skridskor, skidor, olika instrument. Men hästar kan ju vara väldigt svåra att motstå om man får prova…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s