Första sommarlovsdagen

Idag hade jag tänkt ut några roliga saker att göra med Casper. Men som vanligt hittar Casper på andra saker och hela dagen blev att säga ”varför inte” när jag tänker ”åh herregud nej”, och att inte veta om kaos eller skratt bryter ut nästa sekund.

Istället för mina fantastiska lekparksplaner och efter några balkonlekar och sånglekar ville Casper ha picknick under bordet. Han tog fram pannkakor och juice ur kylskåpet och hämtade bestick. Jag fick hjälpa till att ta ner tallrikarna och glas. Sedan bjöd han på förmiddagsfika under bordet.

wpid-20140613_103929.jpg

Han är fortfarande lite besviken på att han inte fick följa med och tälta häromdagen, men vi hade en egen tältning här hemma idag. Förutom tält (lakan+bord) och mat är förstås musiken viktig.

wpid-20140613_104929.jpg

Han provade också att sova i sovsäcken. Det var jättemysigt, så nu vill han att vi skaffar ett utomhustält.

wpid-20140613_111118.jpg

Efter tältningen ville jag åka och luncha med pappa Carl. Casper däremot hade börjat intressera sig för mina ursprungliga planer för dagen och ville åka till de nya lekparkerna. Han blev väldigt ledsen och satt i cykelkärran och ropade att han ville till lekparken, om och om igen. ”Vi ska till lekparken”, sa jag då, ”Polackslekparken”. För mitt på gården vid Carls jobb finns något slags konstverk som vi kunde låtsas vara lekpark i väntan på att Carls möte skulle ta slut.

wpid-20140613_122517.jpg

Som tur var blev mötet försenat och vi fick gott om tid att springa runt, runt i spiraler, klättra upp för trappor, åka rutschkana på någon slags böj och leka kurragömma i öppningarna. Casper älskade lekparken och var stillsam i exakt 1 sekund under hela besöket då han lekte staty:

wpid-20140613_122330.jpg

Sedan kom pappa Carl. Casper satte sig i cykelkärran igen. Han hade lite sin egen stil, med solglasögonen han absolut skulle ha och munspelet och ukulelen i händerna. Många sånger blev det på cykelturen till stan.

wpid-20140613_124817.jpg

På restaurangen åt jag min favoritmat, Tom Kha Gai. Casper åt kycklingspett. Jag och Carl hade varsin plats och Casper hade alla andra platser. Amazing Thai i Kvarnen är en jättefin restaurang att gå med barn. Upp till 3 år kostar buffén ingenting, efter det kostar det 60 kronor för barn. De är snälla med barn och de har jättehärliga soffor som passar om barnet är en gräshoppa som inte kan sitta still.

wpid-20140613_134302.jpg

Efter dessa äventyr somnade Casper rejält och sov i nästan två timmar. När han vaknade till ordentligt igen var vi redan på ridskolan! Men jag lägger nog upp de bilderna i morgon, för det blev så många bilder och nu ska jag sova för natten. Jag blir helt slut av att hänga med i Caspers tempo utan middagslur.

Annonser

En tanke på “Första sommarlovsdagen

  1. Jag älskar din blogg! Det här hörde jag först bara uppläst från Folkes telefon. Och skrattade. Mer och mer och högre och högre. Nu har jag äntligen sett det med bilder till. Och skrattat. Mer och mer fram till explosionsskrattet vid solglasögonpojken i cykelkärran. Tack!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s