Grusbävning under annorlunda minipicknick

Idag skulle vi gå på picknick i Lindparken, som har jättestora gräsmattor, en fin fontän och ett roligt klätterträd. Men Casper hade andra planer, han ville till ”andra lekparken”, som är den lekpark som inte ligger precis på vår gård, men vid huset på andra sidan.

  • Casper hittade en bänk med bord där, och tyckte att det var perfekt för picknick!
  • Tills vi började packa upp och han märkte att vi hade filten med oss. Är det inte onödigt att sitta vid bord om man har en filt med sig? Jo, så vi la ut filten på ett grönt och mjukt ställe på marken. Casper tyckte att gräset var perfekt för picknick med filt!
  • Tills han fick syn på klätterställningen med rutschkana… det är ju faktiskt roligare. Så vi flyttade picknickfilten dit och tredje gången gilt – nu hade vi hittat den perfekta picknickplatsen tyckte Casper, punkt.

Det blev faktiskt riktigt mysigt, och om man fick lite myror i baken kunde man alltid åka ner för rutschbanan och klättra upp igen. Vi fick lägga filten så att vi inte var allt för mycket i vägen för det andra barnet som var i parken.

wpid-20140614_150932.jpg

Vi lekte en stund i lekparken, Casper hittade på massor av saker, jag hann knappt hänga med i svängarna. Som tur var gav han ganska bra instruktioner om vad jag förväntades göra.

En sak Casper gjorde helt själv däremot var detta konstverk. Han fyllde hela huset med gruset och fortsatte sedan att gräva över med grus tills huset var nästan täckt. Det tog en bra stund, för han hade ingen bra spade och det grova gruset rullar ner väldigt lätt jämfört med sand som går att forma på ett annat sätt. Jag kollade på bara och förstod inte grejen riktigt.

”Vad gör du för något Casper”, frågade jag efter ett tag. ”Jo, du förstår, det är grusbävning mamma”, sa han.

Då förstod jag precis. Han brukar ofta leka jordbävning här hemma. När han t.ex. byggt upp hela järnvägsspåret och kört så han blivit less blir det jordbävning, han lyfter upp spåren så allt rasar och går sönder och rör om med händerna. Och kan man leka jordbävning kan man väl leka grusbävning? Logiskt.

wpid-20140614_155911.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s