Att plocka sina egna frön och så

Vi hade visst två små krukor, vet inte om de kommer från mormor, om vi råkat köpa dem någon gång eller varifrån de kommer. Men det jag vet är att de inte borde stå tomma när vi har en trädgårdsmästare här hemma!

Casper har i flera dagar bett om att åka och köpa frön. Han är dock inte jättejättekräsen, utan älskar alla blommor inklusive ogräsblommor. Och han älskar gräs, som han vill klippa med sin sax. Då kan man väl lika gärna plocka sina frön själv, direkt i naturen?

Därför stannade vi på en cykeltur på väg hem och plockade gräsfrön vid vägkanten. Jag har ingen aning om gräsfrön växer av sig själva, eller om de måste stå över vintern eller stimuleras på något annat sätt. Det känns som att de växer överallt, så det borde väl inte vara så svårt?

Ett roligt sätt att ta reda på det är väl helt enkelt att testa att plantera fröna. Så nu är det vårt lilla science project: Två olika typer av gräsfrön är plockade, skördade, placerade i jord i varsin kruka och vattnade.

Casper skötte förstås planteringen noga som du ser på bilden. Om du kanske tänker ”Va, vad har man en ficklampa till när man planterar frön?”  är du välkommen på kurs hos trädgårdsmästaren som bor här hos oss.

DSC_1312

Det känns lite roligt att låta honom uppleva hela konceptet: Frön sås i jorden, en blomma växer upp och bildar frön, som sås i jorden.

Jag hittade en del andra små plastkrukor i förrådet också. Så nu ska vi hålla utkik efter när blommorna här utanför huset blir frön, så kanske det snart växer smörblommor, klöverblommor och maskrosor på balkongen.

Annonser

2 tankar om “Att plocka sina egna frön och så

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s