Ridlektion 1 – styrövningar

Terminsstarten blev fantastiskt lyckad! Casper var på toppenhumör, jättepeppad att rida. Nya hjälmen och ridbyxorna satt perfekt. Bara att äta lite hamburgare i bagaget först!

image

Höstterminen består av fyra block med fyra lektioner i varje. Första blocket ska Casper rida Thelma! Det finns tre shettisar på Körlinge, Hålly, Laura och Thelma. På miniterminen red Casper Hålla första blocket och Laura andra. Så snart har han bekantat sig väldigt väl med alla de tre minsta.

Casper tycker att det är roligt att rykta, men ryktar inte så länge med varje borste. Lite grann med en borste, sedan går han och byter till en ny. Hovarna däremot älskar han att kratsa mycket noga. Han börjar också bli bra på att tränsa – han håller fram bettet till munnen, jag drar upp nackstycket och sedan ploppar han in öronen.

image

ridlektionen var jättekul. Elin hade lagt ut bommar som en liten labyrint som barnen skulle styra hästarna genom. Efter ridlektionen fortsatte vi på hamburgaren. Nu hade det kommit många andra bilar också!

image

Avslutningen på dagen var kanske nästan höjdpunkten? Stampa i lera! Det blev till att torka av benen med handduk efteråt kan jag avslöja. 😛

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s