Ridkektion 2 – hoppning

Idag tränade barnen fältsits. Det gick riktigt bra för Casper, idag vågade han lyfta rumpan och försöka hitta balansen en liten stund i alla fall och han bad mig inte hålla i honom under hela lektionen.

Jag blev lite förvånad, för han var inte peppad idag utan sa att han inte ville rida. Jag var helt inställd på att vi bara skulle rykta och åka hem igen idag, men när vi kom in i stallet kom han igång. Han tog tyglarna och ville leda alldeles själv ut till ridhuset och där var han jättepepp och orädd jämfört med tidigare.

De skulle trava över cavaletti en kort och lång bit och sedan mot slutet av lektionen tog ridläraren dem en och en för att hoppa över ett litet, litet hinder.

IMG_2320

Först ut av alla var Casper. Thelma blev glad av hindret tror jag, för hon fick ett sug i blicken och tog sats.

image

Wiii! Hon verkligen hoppade över, ett rejält skutt. De flesta andra hästarna verkade knappt reagera på att hindret var där utan travade på som vanligt. Men Casper fick ett riktigt hopp!

image

Tror att Casper blev lite paff. Men efter en liten stund frågade han om han fick göra igen. Jag förklarade att det var så lite tid kvar att vi nog inte hann en omgång till. ”Vi hiiiinner” försökte han övertyga.

Lite besviken blev han när ridlektionen redan var slut. Men det är bara en vecka till nästa ridlektion i alla fall. Ska bli spännande att se vad ridlärare Elin hittar på då!

image

Besviken över att ridlektionen redan är slut.

Annonser

1 thought on “Ridkektion 2 – hoppning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s